Megszűnt a hagyományos izzók európai gyártása

2012.09.05. 12:10 | Fénymánia | Szólj hozzá!

Szeptembertől csak a meglévő készletet lehet kiárusítani a 40 wattos villanykörtéből.
Ha a boltok kifogynak a készletekből, 40 és 25 wattos hagyományos izzókat sem vásárolhatunk, szeptembertől ugyanis ezeknek az égőknek is megszüntették a gyártását és nagykereskedelmi árusítását az Európai Unióban.

Az izzószálas villanykörték forgalomból való kivonása 2009-ben kezdődött, és rövidesen csak alternatív, energiatakarékos fényforrásokat vásárolhatunk.

– Valamivel kisebb volt a felvásárlási roham, mint a 60-as izzók esetében, de a partnercégek most is nagyobb mennyiséget rendeltek 40-es villanykörtékből – közölte Kátai Miklós, a Syscolux Kft. projektmérnöke. Mint mondta, ezeket az égőket kevesebben használják, és mostanra az emberek is jobban megszokták az alternatív fényforrásokat. Persze a hagyományos izzók nem tűnnek el egyik napról a másikra: noha 100 wattost már nehezebb beszerezni, 60-as égőket könnyedén vásárolhatunk még most is. Kátai Miklós arra számít, a 40 wattosok beszerzése több mint egy évig biztosan nem okoz majd gondot.

A volfrámszálas villanykörtékhez ragaszkodók azonban megtalálták a kiskaput, az EU-s előírás ugyanis csak a lakossági felhasználásra vonatkozik, az ipari fényforrásokra nem. Ezért egyre több kereskedő tartja ezeket a strapabíróbb típusokat.
(forrás: www.metropol.hu)
Fénymánia Lámpa és csillár üzlet, webáruház -www.fenymania.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fenymania.blog.hu/api/trackback/id/tr374756559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása